Kulasek: Skok na kasę

dodano 2017-04-12 10:06 w kategorii: Informacje

- Ustawa , którą proponuję rząd jest dziwna i wprowadzi chaos  – powiedział Marcin Kulasek, sekretarz generalny SLD komentując projekt ustawy, dzięki któremu PiS zwiększy swoją kontrolę nad tym, jak w regionach wydawane są miliardy euro z funduszy strukturalnych, a które do tej pory były pod kontrolą samorządów. – Projekt poselski, bez konsultacji społecznych, podobnie jak reforma edukacji – ocenił Kulasek. – Bez konsultacji, które Prawo i Sprawiedliwość miało na sztandarach podczas kampanii wyborczej – dodał.

Sekretarz generalny Sojuszu w programie „Nasze sprawy” na antenie TVP 3 Olsztyn stwierdził, iż projekt posłów PiS, który przewiduje m.in. włączenie wojewodów w prace komitetów monitorujących programy operacyjne i komisji oceniających projekty oraz daje im prawo do przeprowadzenia doraźnych kontroli np. w urzędach marszałkowskich, jest swoistym „skokiem na kasę” samorządu przez rząd.

Oglądaj cały program „Nasze sprawy”, kliknij tu.